Wij zijn er om je te helpen van niets naar impact

Wat we doen
Impact first
Bij Rainbow Collection staat impact voorop. We ontwikkelen duurzaamheidsstrategieën en laten betekenisvolle merken groeien. We helpen bedrijven met het inzetten van hun middelen, vaardigheden en expertise voor een betere wereld op een winstgevende en zelfs leuke manier. Zo investeren we in de nieuwe economie en maken we impact.
Focus is de sleutel tot succes. Het gaat niet (alleen) over het compenseren van je voetafdruk. Het gaat over de waarde die je toevoegt aan de wereld. Wij helpen je jouw impactthema’s te identificeren om je missie te behalen en te groeien tot een sterk impactmerk.
Rainbow journey
Stap voor stap helpen we je door alle benodigde processen om een echt impactbedrijf te worden. We vertalen nieuwe ideeën naar de uitvoer, met support van binnen en buiten je organisatie. We combineren effectieve bedrijfsadviezen met duurzaamheidsexpertise en creativiteit. Met meer dan 10 jaar ervaring helpen we je op weg, creëren we focus en groeit je bedrijf verder uit tot een succes.
Ga van niets naar impact met onze unieke one-stop Impact Agency

Onze geschiedenis

Het begon allemaal met een armbandje
Shake the world
Rainbow Collection is begonnen als een project om tijdens het WK 2010 (Zuid-Afrika) oranje armbandjes naar Nederland te brengen, een fairtrade alternatief voor reguliere merchandise. Om lokale ambachtsvrouwen in de heuvels van KwaZulu Natal de kans te geven te profiteren van dit wereldwijde evenement werkten we samen met AfricaIgnite, een lokale NGO. Ruim 500 vrouwen maakten meer dan 125.000 oranje kralenarmbandjes voor Nederlandse supporters. Om van Rainbow Collection een écht duurzaam project te maken en om nog meer werk te creëren, lanceerden we een jaar later de Shake the World-campagne: wereldwijd werden er meer dan 250.000 armbandjes verkocht om bewustzijn te creëren rondom de Millennium Development Goals. We zijn trots om te zien dat het armbandjesproject vandaag nog steeds actief is, volledig beheerd door de NGO.
De volgende stap
Na deze twee geweldige impactcampagnes zijn we ons werk gaan verbreden door klanten als Tele2, HEMA en Marlies Dekkers te ondersteunen met hun impactstrategie en impact branding. We trainden de medewerkers in wat ze kunnen doen om duurzaamheid te integreren in hun dagelijkse werk, en uiteindelijk bereikten we de mijlpaal van 150 business impact cases in 2015. Het was tijd voor de volgende stap: in 2016 werden we B CorpTM-gecertificeerd en kregen we de onderscheiding "Best for the World" in de B Corp community. Rainbow Collection is het one-stop-impactbureau. Met meer dan 10 jaar ervaring helpen we je op weg, creëren we focus en laten we een succesvol en impactvol bedrijf groeien.
110
Klanten
236
Projecten
1000
+ Medewerkers opgeleid
25
B Corps

Rainbow Team

Ons team van impact- en merkstrategen en -coaches weet alles over duurzaamheid en betekenisvolle merken.

Maak kennis met ons team

Dieuwertje Damen

Founder & director, Impact Strategist, B Leader
Dieuwertje is oprichter van Rainbow Collection en staat ’s ochtends op om ambitieuze organisaties te helpen de beste te worden in én voor de wereld. Als impactstrategie-expert en -coach gelooft ze dat duurzaamheid meer is dan alleen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is een krachtige manier van bedrijfsinnovatie voor een nieuw economisch model. Dieuwertje staat voor systeemverandering, haar favoriete duurzaamheidsprojecten combineren praktische strategische ontwikkeling met medewerkersbetrokkenheid en training. Dit vormt de basis voor blijvende verandering.

Carlien Helmink

Impact Strategist
Carlien maakt graag positieve impact. Als voormalig sociaal ondernemer, ze had eerder een fabriek in Nepal, heeft ze de ervaring om duurzaamheid te vertalen in kansen voor jouw bedrijf. Met een impactstrategie die aansluit op jouw visie én operatie, wat de implementatie in je waardeketen makkelijk maakt. Zo wordt je bedrijf klaargestoomd voor de komende jaren, want de enige toekomst, is een duurzame toekomst.

Lana Buunk

Sustainability Strategist & B Leader
Als expert in duurzaamheid en B Leader, coacht en faciliteert Lana jouw bedrijf richting impact. Lana ondersteunt bedrijven met (supply chain) inzichten, onderzoek en strategische maar ook praktische stappen richting positieve impact, met oog op de menselijke én zakelijke kant. Ze rent trouwens ook hard, over 5 KM doet ze 22 min 41 sec.

Piet Berkers

Ontwerp & creative concepting
Piet is het creatieve brein van Rainbow Collection. Hij houdt ervan met niets te beginnen en te eindigen met hét creatieve idee dat jouw impact vergroot. Met grafisch ontwerp, foto & video en creatieve workshops. Piet maakt gebruik van human-centered design: een framework dat het menselijke perspectief inzet in alle stappen van het ontwerpproces. Hierdoor gebruikt hij het creatieve potentieel van iedereen met wie hij werkt. “Iedereen is creatief!”

Rixt Reitsma

Design Lead
Rixt is een ontwerper die innovatieve oplossingen creëert voor uitdagende projecten, met als doel de toekomst vorm te geven. Ze houdt van elk aspect van design en heeft een brede expertise op transformation-, grafisch-, interieur-, product- en sustainable design. Met haar ruime ervaring heeft ze het vermogen om projecten vanuit verschillende invalshoeken te benaderen.

Sophie Heugen

Impact Brand Manager
Sophie heeft een passie voor marketing, positionering en consumenten en is vooral enthousiast over het aanzetten tot duurzame keuzes. Ze houdt ervan als merken impact maken, zeker wanneer ze hun marketing inzetten om klanten te inspireren tot het maken van impact. Op een zonnige dag pakt ze graag haar longboard voor een mooie rit.

Koen Krommenhoek

Impact consultant & Business development
Koen weet alles over duurzame innovaties en ondernemerschap. Zijn focus is het combineren van creativiteit en innovatie voor het behalen van de grootst mogelijke impact. Koen kijkt ernaar uit je te ontmoeten en samen te bespreken wat B Corp kan toevoegen aan jouw bedrijf. En als je hem even niet kan vinden, hangt hij aan een vlieger boven zee.

Marle Engbers

Impact Strategist
Marle maakt met haar enthousiaste energie een positieve impact in projectteams, vooral met complexe duurzaamheidsuitdagingen. Marle gebruikt haar ervaren lens op organisatiecultuur en gedrag om de duurzaamheidsstrategie en impactonderwerpen echt af te stemmen op het bedrijfs-DNA. Ervaringen van beursgenoteerde bedrijven tot scale-ups, geven haar een scherp en breed inzicht in uitdagingen en kansen als het gaat om duurzame innovatie en verandering.

Margreet van Schaijck

Brand Strategist
Margreet is een merkstrateeg met een impact missie; merken inzetten als platform voor verandering. Ze is ervan overtuigd dat alle bedrijven hun invloed zouden moeten inzetten voor sociale of ecologische verandering. Met haar internationale expertise op het gebied van merkpositionering en merkactivisme kan Margreet jouw bedrijf helpen om een merk van betekenis neer te zetten.

Thijs Hoogenstrijd

Impact Strategist
Thijs vindt zijn passie in het overbruggen van de kloof tussen ondernemen en impact maken. Hij houdt ervan om deze complexe vragen op te lossen, en om jou in die rit mee te nemen. Thijs denkt graag met je mee over de implementatie van groene businessmodellen of duurzame innovaties, om je impactstrategie een kickstart of boost te geven. Praat met hem over impact, en hij zal het met jou hebben over kansen. Of praat met hem over iets anders dat zijn enthousiasme op gang brengt, zoals motorrijden!

    Rainbow Europe
    Rainbow Collection
    Van Diemenstraat 124
    1013 CN Amsterdam, Nederland
    +316 34342357