Onze services

services kleiner_Tekengebied 1

Duurzaamheidsstrategie

Impact = Focus. De basis voor impact is een heldere visie & strategie. De meeste bedrijven doen al veel aan duurzaamheid, maar waarom eigenlijk? En welke impact maken ze? We helpen met het beantwoorden van de vraag: waar moet ik me op focussen om de grootste impact te maken? En waarop niet? Wij selecteren de juiste ingrediënten voor een heldere visie en een praktische, lange-termijn duurzaamheidsstrategie die we vertalen in concrete en haalbare programma’s.
Impact scan
Focusgroepen & enquêtes
Impact matrix
Impact visie & strategie
Dubbele Materialiteitsanalyse
services kleiner_Tekengebied 1 kopie

Impact Branding

Impact = Action. Ieder merk heeft een eigen publiek. Hoe gebruik je jouw merk voor positieve verandering – zowel intern als extern? Impact Branding is niet te vergelijken met traditionele branding en marketing. Het gaat om de jouw impact sweet spot: waar het DNA van jouw merk overlappen met de wensen van je belangrijkste publiek en de grotere duurzaamheidsuitdagingen. Ben jij klaar voor impact?
Impact merk scan
Impact merkpositionering
Impact communicatie & rapportage
Impact merkactivatie & campagnes
Creatief concept & roadmap
services kleiner_Tekengebied 1 kopie 2

Impact Coaching

Impact = a Journey. Als coaches, faciliteren en ondersteunen we jouw reis naar het maken van impact. Het ontwikkelen van een impactstrategie en een sterk merk zijn pas het begin, het gaat om de implementatie die leidt tot échte impact. Wij leiden je door dit proces en zetten met jou alle benodigde stappen voor het opzetten van duurzaamheidsprojecten op jouw impactthema’s. Als impactcoach, ondersteunen we je stap voor stap. En zorgen we ondertussen voor een leuke tijd.
Medewerkerbetrokkenheidsprogramma’s
Training & workshops
Duurzaamheidsprojecten op verschillende thema’s
design impact_Tekengebied 1

Impact Design

Impact = Experience. Wij creëren het extra laagje dat jouw impact(ambitie) of duurzaamheidsverhaal tot leven wekt. Met design wordt je verhaal versterkt. Het presenteert jouw missie aan de wereld op precies de juiste manier. En creëert een ervaring die jouw doelgroep aanspreekt met de impact die je maakt.
Grafisch ontwerp
Web design & development
Creative copywriting
Digital marketing
Video & animatie
Social media advertising
Human centered design
Gedragsverandering
Impact denken creëert waarde voor jouw bedrijf en de wereld om je heen

Ben jij klaar om impact te maken?

Onze impactthema’s

Rainbow Collection is een katalysator voor verandering. We creëren en versnellen impact, samen met onze klanten. We maken strategieën, bouwen merken en coachen bedrijven. Zo groeien sterke en duurzame impactmerken die de wereldwijde uitdagingen aanpakken vanuit hun bedrijfsvoering. We helpen en ondersteunen kleine en grote merken van niets naar impact.
Dit zijn de duurzaamheidsthema’s waarmee we de grootste impact maken als bureau:
Death_to_stock_photography_Wake_Up_7

EERLIJKE WAARDEKETENS

We begrijpen de complexiteit van internationale waardeketens en de specifieke sociale- en milieurisico’s. Je krijgt grip op je waardeketen wanneer je de hele reis van je product kent. Zo kan je werken aan oplossingen. We helpen je met het opzetten van praktische social compliance strategieën, inclusief (en meer dan) mensenrechten. En we adviseren hoe je investeert in eerlijke en transparante ketens en betere relaties met je leveranciers en andere stakeholders.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_301

WERKEN AAN LEEFBARE LONEN

We weten dat een eerlijke prijs niet per se leidt tot een eerlijk loon. Leefbare lonen zijn een mensenrecht, maar de weg naar een leefbaar loon kan ingewikkeld zijn. Dit is direct gelinkt aan de manier waarop jij zakendoet en je inkoopprocessen. We helpen je met ketenonderzoek, salaris benchmarks en het vinden van de juiste benadering om aan leefbare lonen te werken. Ongeacht de grootte van je bedrijf, leverage of landen waarin je werkt.
christopher-rusev-EZjZTZi9E2o-unsplash

KLIMAATVERANDERING EN ENERGIETRANSITIE

Systeemverandering is de enige manier om klimaatverandering te doen terugdraaien. Het gaat om de transformatie van het huidige economische model, over innovatie en investeren in schone energie, klimaat neutrale alternatieven en circulaire bedrijven. Systeemverandering vraagt om een nieuwe manier van (samen)werken, om onverwachte partnerschappen die de eindeloze mogelijkheden gezamenlijk ontdekken.
sincerely-media--bbZkc49cGk-unsplash

FEMALE EMPOWERMENT

Bij vrouwenemancipatie gaat het om toegang tot dingen in het leven waar vrouwen eerder geen toegang tot hadden. Zoals onafhankelijkheid, werkgelegenheid, eerlijke lonen en invloed op private en publieke sectoren. Vrouwenemancipatie is van invloed op economische groei, politieke stabiliteit en sociale transformatie. Internet en social media spelen een belangrijke rol in de ‘vierde feministische golf’, door de beschikbaarheid van meer positieve middelen en methodes.
darkhan-zhagiparov-1403413-unsplash

CIRCULAIRE ECONOMIE

De nieuwe economie is een circulaire. Het begint met een nieuwe mindset en houding tot grondstoffen, als basis voor nieuwe ketens en businessmodellen. Decennialang hebben we afval gecreëerd, zonder na te denken over de toekomst. Nu moeten we herzien hoe we grondstoffen gebruiken, wat hiervan de potentiele waarde is en hoe we deze afschrijven. Door zowel grondstofoptimalisatie als verbeterde bedrijfsprocessen.
krijt

CREATIVITY FOR CHANGE

Digitale marketing speelt een belangrijke rol in het succes van je organisatie. Of je nu een gevestigd merk bent met een sterke duurzaamheidsfocus of een startup die een nieuw circulair bedrijfsidee lanceert. Onze creatieve en digitale experts helpen je met het bepalen van je doelen en het meten van succes om impact te maken terwijl je marktaandeel groeit.
30daysreplay-pr-marketing-E32p_3h4AMY-unsplash

BLIJE EN GEZONDE MENSEN

We weten dat de maatschappij gebaad is bij blije & gezonde mensen die in staat zijn deze te runnen. Maar we leven in een turbulente tijd. Hoe stellen we een goede fysieke en mentale gezondheid veilig? We hebben veel verschillende methoden beschikbaar waarmee je kan investeren in je mensen. Dit doen we op een mensgerichte en impactvolle manier.
andrew-ridley-jR4Zf-riEjI-unsplash

DUURZAME PRODUCTEN EN VERPAKKINGEN

Wanneer je de ambitie hebt impact te maken, is het belangrijk te kijken naar de materialen van je producten en verpakkingen. Wij kunnen je helpen deze te verbeteren, doelen te stellen en impact te maken met innovatieve, duurzame oplossingen.